Wil je een makkelijke of een moeilijke vraag?

Wij van Pubquizdiscounter bieden zowel makkelijke als moeilijke rondes aan. Maar wat is makkelijk en wat is moeilijk? Dat blijft een beetje onze inschatting en ja, dat zal in de praktijk wellicht anders zijn dan je vooraf verwachtte. Als je het maar wel gezellig hebt 😉.

Om je toch een idee te geven van onze inschatting vind je nu een paar voorbeelden van zowel eenvoudige als pittige vragen.

Weet je de antwoorden op de volgende vragen? Erg knap. Moet je de antwoorden toch schuldig blijven? Geeft niks, een pubquiz doe je samen en met een beetje geluk weten je teamgenoten het wel.

Makkelijk

* Hoe heet de wereldberoemde gevangenis op een eilandje bij San Francisco?

* Tegen welk land speelde het Nederlands voetbalelftal de verloren WK-finale in 2010?

* 21 juni is de hoeveelste dag van een jaar?

Moeilijk:

* Timboektoe is niet alleen een stad waar Donald Duck vaak heen vlucht, het bestaat echt. In welk land ligt Timboektoe?

* Noem de vier meesters van de Gouden Eeuw.

* Hoe heten de vier oudere broers van Michael Jackson, waarmee hij samen de Jackson 5 vormde?

 

gezelligheid tijdens pubquiz

Denk niet dat je bij een makkelijke ronde ook automatisch alles weet. Een beetje uitdaging hebben zit in elke ronde verstopt. Uiteraard hebben we nog vele andere rondes en vragen. Vragen met afbeeldingen of muziekfragmenten komen meestal wel voorbij en afwisseling van rondes houdt het ook levendig. Dat is onze ervaring, tenminste. Hoe een avond verloopt hangt af van veel facetten, wij hebben er in elk geval alles aan gedaan om het voor jullie zo leuk mogelijk te maken.