Fun Facts, die jouw leven beter maken

Walt Disney is al een tijd niet meer onder ons. Hij is 65 jaar geworden, maar nog altijd leeft zijn droom voort. Net uit de eerste Wereldoorlog begon hij als tekenaar en ruim 100 jaar later weten we wat voor een impact hij heeft gehad.

 

Hier nog een paar extra weetjes, die je goed moet onthouden als je ooit een pubquiz meemaakt waarin vragen over Walt Disney voorbijkomen. Als je een pubquiz bestelt bij Pubquizdiscounter, dan is die kans best wel aanwezig. 

 

Handig om te weten bij een pubquiz over Disney

Het Disneyland Park, in de volksmond bekend als Disneyland, is een themapark in Disneyland Resort in AnaheimCalifornië en tevens het allereerste Disney-themapark ooit gebouwd. Het park werd geopend op 17 juli 1955.

Disneyland is in het bezit van en wordt beheerd door The Walt Disney Company. Het park is het geesteskind van Walt Disney en zijn broer Roy Oliver Disney en is door de jaren heen 's werelds beroemdste themapark en een van de meest bezochte geworden. (bron: wikipedia)

 

Pubquizdiscounter vertelt je alles

Pumbaa, die van the Lion King, kende een Disney-primeur. Hij was namelijk de eerste die in een Disney-film een scheet liet​. Samen met zijn maatje Timon waren zij de vrolijke noten van de film die vooral over dood, bedrog en liefde ging. Maar dan in een leeuwenwereld. 

 

Pumbaa is trouwens een knobbelzwijn, wat niet de allermooiste beesten zijn op de aarde. Hoewel smaken verschillen.

Nog meer interessante feiten weten. Tuurlijk, wij van Pubquizdiscounter doen niet moeilijk. Pumbaa betekent vrij vertaald Naïeveling. In The Lion King was Pumbaa ook wel erg naïef. Hij geloofde alles wat die dekselse Pumbaa hem deed geloven. Zielig voor je, Pumbaa

 

Gebaseerd op ware verhalen

Films gebaseerd op ware verhalen, dat zijn toch wel de beste films. Iedereen weet dat het echte leven nog veel gekker kan zijn dan je kunt verzinnen. Ook in de koker van Disney zitten van zulke films. Pocahontas is min of meer een waargebeurd verhaal.

 

Maar wat is echt gebeurd en wat is puur voor de film? Er zit in elk geval veel verschil in!

Geef maar toe, ook jij hebt Disney’s Pocahontas uit 1995 wel gezien. De film over een verboden liefde tussen een Indiaans meisje en de Engelse avonturier John Smith. In de film komen de verschillen tussen de twee mensen erg tot uiting. Een Disney-film is niets zonder een mooie boodschap; het respect voor de natuur en alle levende wezens staan erg centraal in de film. Fantastisch

 

Maar in hoeverre is deze film gebaseerd op de  waarheid, of in elk geval de bekende feiten uit het verleden? Wat zeker is, is dat Pocahontas echt geleefd heeft, van circa 1595 tot 1617 in Virginia. Ze was de dochter van het stamhoofd van de Powhatan.  In het echt heette ze Matoako, Pocohontas was een bijnaam wat iets als ‘speels kind’ betekende.

 

De wereld leert Pocahontas kennen in het jaar 1608 door de verhalen van John Smith. Hij vertelt in z’n reisverslag dat de toen ongeveer 11-jarige Pocahontas hem redde van de dood. Zelf was John Smith toen zestien jaar ouder. Ze bezoekt John Smith nog wel regelmatig in Jamestown, brengt hem eten en speelt met de kinderen. Was er sprake van een romance zoals in de film? Nee, kleine kans, omdat het meisje nog wel erg jong was. Maar goed, in die kon alles nog, wij steken er onze hand niet voor in het vuur.  Wel trouwde ze in 1610 met Kocoum, de krijger die ook een rol heeft in de film. (bron: disneychicks.nl)